• Comisionar Vamal - Otopeni. Oferim solutii complete: comisionare vamala, INTRASAT, transport extern
  • Versiunea romana
  • Versiunea engleza

INTRASTAT

Intrastat reprezinta sistemul de colectare a datelor statistice privind comertul cu bunuri intre tarile din Uniunea Europeana.

Sistemul Intrastat a devenit operational si in Romania, incepand cu data de 1 ianuarie 2007. Declaratia statistica INTRASTAT, in conformitate cu prevederile Legii 422/2006, este obligatorie pentru toti operatorii economici ale caror importuri si/sau exporturi din/catre statele membre ale UE depasesc pragul valoric stabilit prin act normativ, respectiv, pentru introduceri intracomunitare - 900.000 RON, iar pentru expedieri intracomunitare - 900.000 RON.

Declaratia Intrastat, cuprinde informatii referitoare la: perioada de referinta, tara de destinatie/expeditie, cod marfa, natura tranzactiei, modul de transport, termenii de livrare, greutatea marfurilor, valoarea facturata si valoarea statistica etc.

In acest context, EUROEXPRESS EXPEDITIONS vine in intampinarea acestei cerinte oferindu-va serviciul de declarant ca parte terta, prin colectarea de la dumneavoastra a documentelor in vederea completarii declaratiei Intrastat si depunerea acesteia in termen la Institutul National de Statistica, cu respectarea tuturor reglementarilor legislative in vigoare.

Va putem oferim un pret avantajos al serviciului corelat direct cu volumul efectiv de munca, tinandu-se seama de numarul de facturi ce trebuiesc declarate. Puteti opta si pentru un serviciu tip abonament, astfel putand bugeta pe timp indelungat costurile aferente acestei operatiuni.

Statele membre ale Uniunii Europene

Lista tarilor membre UE